loading...
loading...

Anuntul facut azi de Vladimir Putin care ingrozeste Romania. „Vom strapunge scutul de la Deveselu”

Te face un Share?

Rusia isi va intari fortele nucleare strategice in urmatorul an pentru a putea anihila scuturile anti-racheta ale NATO, a anuntat Vladimir Putin.

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi intarirea, in 2017, a fortelor nucleare strategice ale Federatiei Ruse, pentru ca acestea sa fie capabile sa strapunga orice scut antiracheta, cum este cel pe care SUA il desfasoara in Europa de Est, informeaza AFP si agentiile de presa ruse.

„Trebuie intarit potentialul militar al fortelor nucleare strategice, inainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile sa garanteze strapungerea sistemelor de aparare antiracheta existente sau viitoare”, a declarat presedintele rus, in timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei.

Potrivit liderului de la Kremlin, doar 60% din armamentul fortelor nucleare ruse este modern. Pe de alta parte, nivelul de pregatire a crescut, mai ales dupa exercitiul strategic Kavkaz de anul acesta, care „a crescut gradul de protectie a granitelor”. De asemenea, Putin a spus ca fortele de reactie rapida ale Rusiei „pot fi desfasurate prompt la distante mari si pot crea grupuri armate in timp scurt in directii strategice”.

La aceeasi reuniune, ministrul Apararii Serghei Soigu a averizat ca NATO „considera in continuare Rusia principala amenintare si isi amplifica potentialul militar la granite”, facand aluzie inclusiv la brigada multinationala din Romania. Soigu a spus ca exercitiile militare ale Aliantei in care rusii sunt desemnati drept inamic sunt „inacceptabile”.

Te face un Share?
Citeste mai mult pe STIRILEPROTV

Aceasta stire este protejata!

Deblocheaza articolul distribuindu-l pe Facebook!

Se verifica...

loading...
loading...