1. UMAD.RO este un agregator de stiri inovativ care nu se axeaza pe volum ci pe calitatea stirilor prezentate.
  Alegerea materialelor se face automat, din mai multe surse, folosind un algoritm social complex care monitorizeaza toata presa nationala si selecteaza numai stirile de mare interes.
 2. Aceasta platforma are ca scop testarea algoritmului realizat, care analizeaza diferite tipare sociale, iar elementele de monetizare acopera cu greu costurile de administrare.
 3. Preluarea stirilor se face in conformitate cu LEGEA nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, care precizeaza explicit urmatoarele:

  CAPITOLUL III – Obiectul dreptului de autor
  Art. 9. – Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele:
  […]
  e) ştirile şi informaţiile de presă;

  Legea completa, asa cum a fost publicata in monitorul oficial, se regaseste pe siteul Camerei Deputatilor, la adresa:
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=10396

 4. Pentru ca preluarea stirilor se face cu mult dupa ce au fost publicate original si pentru ca promovarea stirilor preluate se face numai folosind resurse proprii, aditionale celor de care dispun realizatorii stirilor, este exclus pericolul de a produce vreun prejudiciu. Consideram ca facem un serviciu gratuit evenimentelor / persoanelor prezentate in stirile respective, oferindu-le si mai multa expunere fata de cea initiala.
 5. Mai mult, pentru evitarea confuziilor, la sfarsitul fiecarei stiri preluate se regaseste un link activ catre stirea originala, insotit de textul „Citeste mai mult pe…”. In acest fel respingem orice suspiciune legata de asumarea realizarii stirilor respective.

Pentru alte solicitari ne puteti contacta la adresa debug@umad.ro sau folosind formularul de mai jos.