loading...
loading...

Dieta in voga! Se tine usor si da rezulatate maxime

Te face un Share?

Ce femeie se poate lăuda că n-a urmat NICIODATĂ un
regim? Majoritatea suntem mai mereu la dietă, iar când se
apropie vacanţa de vară, parcă intrăm în fibrilaţie: cum slăbim
mai repede şi mai sănătos, ca să arătăm “beton” la plajă? Iată
8 diete gândite special pentru sezonul cald, toate testate şi
cu eficienţă garantată.

Cu bere

Convingerea generală este că berea e bogată în calorii, îngraşă
şi trebuie evitată în orice regim, însă studii recente au
demonstrat că te poate ajuta să slăbeşti, dacă respecţi nişte
reguli simple!

Micul dejun, la ora 8.00: 150 g de peşte la
grătar, cu suc de lămâie şi salată de varză albă.

Gustare la 11.00: 150 ml bere rece, amară sau
fără alcool.

Masa de prânz, la 12.00: 200 g carne de pasăre
fiartă. Zece minute mai târziu, în locul desertului, se beau
250 ml bere blondă, dulceagă, cu o tărie de 2-3 grade.

Gustare la ora 18.30: 50 ml bere (sortimentul
consumat la prânz).

Cină: brânzeturi uscate, cu conţinut redus de
grăsimi, nesărate, neafumate şi salată verde sau salată de
crudităţi de sezon acrită cu oţet de mere. În timpul cinei se
consumă cel puţin 200 ml de bere fără alcool.

Eficienţă: slăbeşti 3-4 kg într-o lună.

06-shutterstock_259559711

Cu pepene roşu

Este o dietă de 5 zile, din care lipseşte masa de dimineaţă!

ZIUA 1

Prânz: 100 g carne de vită fiartă, 100 g orez
fiert cu sos de roşii şi o felie de pepene roşu.

Cină: 50 g brânză de vaci, o felie de pâine
prăjită şi orice cantitate de pepene roşu.

ZIUA 2

Prânz: pâine prăjită, 50 g piept de pui sau de
curcan fiert, o felie de pepene roşu.

Cină: 100 g peşte slab, fiert sau la grătar, o
felie de pâine prăjită şi una de pepene roşu.

ZIUA 3

Prânz: 30 g spaghete cu sos de roşii şi brânză
rasă şi orice cantitate de pepene.

Cină: o salată de legume şi o felie de pepene
roşu.

ZIUA 4

Prânz: un castron de supă-cremă de legume cu
crutoane, 50 g piept de pui fiert cu o felie de pâine prăjită
şi o felie de pepene roşu.

Cină: doi cartofi natur cu parmezan şi orice
cantitate de pepene roşu.

ZIUA 5

Prânz: 50 g carne de vită fiartă, sote de
ciuperci şi orice cantitate de pepene roşu.

Cină: 50 g brânză de vaci cu două felii de
pâine prăjită şi orice cantitate de pepene roşu.

Eficienţă: slăbeşti 2-3 kg în 5 zile.

06-shutterstock_(tifet-cap)

Cu cireşe

Este foarte important ca între mese să consumi ceai din cozi de
cireşe. Nimic altceva!

ZIUA 1

Micul dejun: o banană şi o cafea.

Prânz: peşte la grătar cu garnitură de spanac.

Cină: 500 g cireşe.

ZIUA 2

Micul dejun: două ouă fierte, o felie de pâine
şi o cafea.

Prânz: piept de pui fiert cu salată din
andive.

Cină: 500 g cireşe.

ZIUA 3

Micul dejun: brânză de vaci, o chiflă din
făină integrală şi o cafea.

Prânz: varză călită cu carne de pui fiartă.

Cină: 500 g cireşe.

ZIUA 4

Micul dejun: un sendviş cu brânză, castravete
şi o cafea.

Prânz: paste integrale cu ciuperci şi sos de
roşii.

Cină: 500 g cireşe.

ZIUA 5

Micul dejun: un iaurt cu cereale integrale şi
o cafea.

Prânz: pui cu legume la grătar.

Cină: 500 g cireşe.

Eficienţă: slăbeşti 3-4 kg în 10 zile.

South Beach

Este o dietă pe termen mai lung, aşadar, înhamă-te la ea numai
dacă ştii că ai răbdare!

Prima etapă (14 zile)

Micul dejun: 180 g suc de legume, două ouă
fierte, spanac, două felii de muşchi file, cafea sau ceai.

Gustare: un triunghi de brânză topită cu
ţelină.

Prânz: salată de legume cu carne slabă şi
brânză degresată.

Gustare: 10 roşii cherry cu brânză de vaci.

Cină: peşte cu sos ghimbir, fasole păstăi,
salată de varză cu ulei de măsline.

A doua etapă

Până când atingi greutatea dorită, poţi introduce în meniu
cereale integrale (la micul dejun), fructe, lactate cu 1%
grăsime, fasole, vin roşu. Cu moderaţie, poţi mânca şi cartofi,
morcovi, banane, ananas sau pepene roşu.

Eficienţă: în prima etapă slăbeşti 4-7 kg, iar în a
doua, 1 kg în 7 zile.

Cu salată de sezon

Pe perioada dietei sunt interzise: cartofii, pâinea, pastele
făinoase şi brânza proaspătă. Într-un castron mare, se
amestecă, după preferinţă, legume şi verdeţuri de vară cât mai
variate: salată verde, ardei, gulii, ridichi, pătrunjel, mărar,
spanac, castravete, gogoşar. Se asezonează cu o lingură de ulei
de măsline şi cu oţet balsamic. Pătrunjelul şi mărarul sunt
foarte importante, deoarece conţin vitamina C. Se ţine
castronul cu salată la frigider şi mâncăm din el ori de câte
ori ne este foame. Lângă salată putem consuma un ou fiert sau
două felii subţiri de şuncă, un avocado sau o banană.

Eficienţă: slăbeşti 3 kg în 7 zile.

06-shutterstock_385348879

Mediteraneeană

Este un regim ceva mai complicat de ţinut, pentru că trebuie să
numeri caloriile.

Micul dejun: fructe de sezon şi o felie de
pâine cu miere (maximum 250 de calorii).

Gustare: măr sau pepene (maximum 100 de
calorii).

Prânz: aperitiv lacto-vegetarian şi carne la
grătar cu salată stropită cu ulei de măsline (maximum 500 de
calorii). Nu se consumă pâine.

Cină: similară prânzului. Exemplu: carne cu
legume, măsline şi brânză feta. Se poate bea un pahar de vin
roşu. Totul trebuie să se încadreze în maximum 600 de calorii.

Eficienţă: slăbeşti 2 kg în 7 zile.

Cu fructe de pădure

Acest regim vine cu un extrabeneficiu: fructele de pădure sunt
pline de vitamine şi de antioxidanţi.

Luni şi miercuri

Micul dejun: 250 g afine, un ou fiert, cafea.

Prânz: supă de legume, 100 g piept de pui,
salată de crudităţi, 300 g zmeură.

Cină: 500 g mure.

Marţi şi joi

Micul dejun: 300 g afine, un iaurt dietetic.

Prânz: supă de legume, 100 g peşte slab,
salată de legume, 300 g zmeură.

Gustare: 300 g zmeură.

Cină: 500 g mure.

Vineri şi duminică

Micul dejun: 200 g fulgi de ovăz, ceai de
plante, 300 g afine.

Prânz: supă de legume, 100 g piept de pui,
salată de legume, 300 g zmeură.

Gustare: 300 g afine.

Cină: 500 g mure.

Sâmbătă

Micul dejun: un iaurt dietetic, 300 g zmeură,
cafea.

Gustare: un sendviş cu o felie de brânză slabă
şi piept de curcan.

Prânz: supă de legume, 100 g peşte, salată de
legume, 300 g afine.

Cină: 500 g zmeură.

Eficienţă: slăbeşti 1-2 kg în 7 zile.

06-shutterstock_303156776

St. Tropez

Alimentele de bază sunt: peştele, fructele de mare, uleiul de
măsline, fructele, legumele şi cerealele integrale.

Micul dejun: 200 g cereale integrale cu fructe
proaspete şi lapte degresat.

Prânz: 200 g salată de pui cu ţelină sau 200 g
salată de fructe de mare, un măr, 30 g alune de pădure.

Gustare: doi biscuiţi de ovăz.

Cină: 250 g somon sau alt peşte mediteraneean
cu garnitură de sparanghel la abur şi doi cartofi dulci la
cuptor.

Eficienţă: slăbeşti 1 kg în 4 zile.

06-shutterstock_241636264

Te face un Share?
Citeste mai mult pe LIBERTATEA

Aceasta stire este protejata!

Deblocheaza articolul distribuindu-l pe Facebook!

Se verifica...

loading...
loading...