loading...
loading...

FOTO – Vestea neagra care loveste Romania joi dimineata. A MURIT! Gimnastica romaneasca este cutremurata

Te face un Share?

Fosta mare antrenoare Leana Sima s-a stins din viata, miercuri, la ora 16:30 la Ploiesti, oras care i-a oferit titul de „cetatean de onoare” in anul 1997.Trupul acesteia va fi depus la Capela Constantin si Elena din Ploiesti, iar inmormantarea va avea loc sambata, a declarat stranepoata acesteia, Andra Mihalaleche.

Leana Sima s-a nascut pe 10 aprilie 1937 si avea sa marcheze destinul gimansticii ploiestene. Practic, de numele antrenoarei Leana Sima se leaga istoria clubului Petrolul, aceasta fiind coordonatoarea sectiei inca de la un an de la infiintarea gruparii ploiestene, in 1959, retragandu-se din activitatea de sportiva cu un an inainte, scrie Ziarul Prahova.

Timp de 46 de ani, aceasta a pregatit cu succes in sala clubului generatii de gimnaste care si-au adaugat numele pe lista medaliatelor la cele mai importante competitii din lume. Printre elevele sale cele mai de seama se numara fostele gimnaste: Elisabeta Turcu, medaliata cu aur la sarituri la Mondialele de la Moscova, din 1969, si prezenta in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, Mariana Constantin, componenta a formatiei tricolore care si-a adjudecat medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Celestina Popa, medaliata cu argint olimpic in concursul pe echipe din 1988, de la Seul, Gabriela Gheorghe, precum si, mai nou, Corina Ungureanu, dubla campioana mondiala cu echipa Romaniei (1997 – Lausanne si 1999 – Tianjin) si campioana europeana la sol si cu formatia tricolora, in 1998 (Sankt Peterburg).

De asemenea, Leana Sima a colaborat cu Octavian Bellu atat la clubul petrolist, cat si la echipa nationala a Romaniei.

Te face un Share?
Citeste mai mult pe REALITATEA

Aceasta stire este protejata!

Deblocheaza articolul distribuindu-l pe Facebook!

Se verifica...

loading...
loading...