loading...
loading...

Lovitura pentru Traian Basescu. Fostul presedinte va ramane fara cetatenie

Te face un Share?

Presedintele ales al R. Moldova, Igor Dodon, a declarat din nou, miercuri seara, la postul de televiziune NTV, ca va anula decretul presedintelui Nicolae Timofti prin care li s-a acordat cetatenia republicii sotilor Basescu, informeaza joi Deschide.md.

Igor Dodon a dat asigurari ca va depune chiar de saptamana viitoare o cerere privind retragerea cetateniei lui Traian Basescu si sotiei sale.

In cadrul aceleiasi emisiuni, presedintele ales al Republicii Moldova a declarat ca, pana la Anul Nou, Anatol Salaru nu va mai detine functia de ministru al apararii.

„Procedura de acordare a cetateniei a fost incalcata. Iar asta va sta la baza cererii pentru retragerea acestei cetatenii. Daca Basescu vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova, (trebuie) sa o primeasca legal, asa cum se cuvine”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a atentionat inca in timpul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidentiale ca, in cazul in care va castiga scrutinul din 13 noiembrie, ii va retrage fostului presedinte roman Traian Basescu cetatenia moldoveana, recent obtinuta.

„Stiu ca atunci cand au fost depuse actele pentru acordarea cetateniei s-a incalcat procedura. D-le Basescu, profitati acum. Dupa data de 14 noiembrie veti pierde aceasta cetatenie pe care nu o meritati”, declara la acea data Dodon, in cadrul unei dezbateri televizate.

In ceea ce priveste situatia din cadrul Partidului Liberal din Republica Moldova, Dodon a declarat la NTV ca sustine apelul presedintelui acestei formatiuni, Mihai Ghimpu, de a-l demite pe Anatol Salaru din functia de ministru al apararii. Dodon a subliniat ca demiterea lui Salaru va fi primul lucru pe care il va face dupa investirea sa oficiala in functia de presedinte.

Ghimpu a declarat miercuri ca premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, este obligat sa-l demita pe ministrul apararii Anatol Salaru, dupa ce Biroul Politic al Partidului Liberal (PL) i-a retras acestuia sprijinul politic.

In cadrul emisiunii de la NTV, Igor Dodon a mai declarat ca isi va tine promisiunea de a interzice unionismul. In timpul campaniei electorale, Dodon a afirmat ca sustinatorii miscarii unioniste nu vor avea nicio sansa in cazul in care el va deveni seful statului.

El a mai spus atunci ca sustine stabilirea unor relatii bune cu Romania, insa a subliniat ca desi sunt frati, romanii si moldovenii trebuie sa ramana „fiecare la casa lui”.

Te face un Share?
Citeste mai mult pe STIRILEPROTV

Aceasta stire este protejata!

Deblocheaza articolul distribuindu-l pe Facebook!

Se verifica...

loading...
loading...