loading...
loading...

ULTIMA ORA. S-a votat: vor primi salarii cu 30% mai mari din aceasta luna

Te face un Share?

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene sunt majorate cu 30% a fost adoptat de Camera Deputatilor.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat luni, in cadrul sedintei Comisiei, ca indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene sunt majorate cu 30% pana cand legea salarizarii unitare va intra „in linie dreapta”.

„Am dat raport Ordonantei 9/2017. In primul rand sunt doleantele celor din sistemul de aparare si ordine publica, siguranta nationala, precum si din sistemul penitenciar, care se afla la Ministerul Justitiei. In urma aplicarilor succesive a maririlor de salarii minime, ei au ramas cu solda de baza undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o incepand cu luna aprilie la nivelul salariului minim, astfel incat si politistii, si cei din armata sa beneficieze de maririle salariale promise.

De asemenea, in urma unui amendament si cu sprijinul doamnei ministru al Muncii am adoptat si marirea salariilor primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene cu 30%, incepand cu luna aprilie, pana cand legea salarizarii va intra in linie dreapta”, a declarat presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon, potrivit News.ro.

Branul, cea mai cautata zona turistica a tarii, dar si cea mai saraca. Primariile nu mai au bani nici de salvamonti

Deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate, a propus amendamentul cu privire la majorarea alesilor locali.

„Desi in comisie se discutase ca o sa pice amendamentul nostru, PSD nu voia sa ne sustina, doamna ministru a spus ca sustine amendamentul. Atunci s-a votat in unanimitate. Primarii erau oarecum frustrati, aveau salarii foarte mici si asteptam de la ei performante.

Nu era nici constitutional, nici moral sa tii un primar cu un salariu mic, el nu are niciun spor iar salariul primarilor era depasit de multi profesori, de politistul din comuna, ceea ce nu este normal”, a afirmat Corneliu Olar.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marti, la Parlament, ca era „absolut firesc” ca liberalii sa propuna majorarea indemnizatiilor alesilor locali cu 30%, in conditiile in care, in urma unei „degringolade” in privinta cresterii veniturilor din sistemul public, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene au ajuns sa fie mai prost platiti decat proprii angajati.

„Era absolut firesc in Romania ca un partid care militeaza pentru administratie eficienta, un partid care este un exemplu de administratie publica eficienta sa militeze si sa sprijine o salarizare decenta a primarilor care in urma unei degringolade in privinta majorarilor salariale din sistemul public au ajuns sa fie mai prost platiti decat proprii angajati”, a precizat Raluca Turcan.

Presedintele interimar al PNL a mai spus ca, „daca de la cap se impute managementul politic si decizia este proasta, toata comunitatea are de suferit”.

„Prima masura a PSD ar fi trebuit sa fie aceasta. PNL a spus raspicat, inca din perioada de campanie, si ni s-a parut absolut firesc ca odata ajunsi in Parlament, sa militam pentru aceasta masura”, a conchis Raluca Turcan.

Te face un Share?
Citeste mai mult pe STIRILEPROTV

Aceasta stire este protejata!

Deblocheaza articolul distribuindu-l pe Facebook!

Se verifica...

loading...
loading...